Viimeisimmät artikkelit

Onko tillin pakastus helppoa
  • 23 Sep, 2022

Kesällä tulee usein ostettua uusia perunoita ja seuraksi tilliä. Perunat hupenevat, mutta tilliä on vielä jäljellä, joten mitä sille voi tehdä? Onko se heitettävä pois? Ei onneksi tarvitse, sillä tillin pakastus on hyvin helppoa ja tillissä on myös se hyvä puoli, että kaikki sen osat voi laittaa pakastimeen. Se on varsin aromikas ja kuuluu suomalaisessa ruokakulttuurissa moniin kala- sekä perunaruokiin. Siitä tuleekin erittäin maukas kasvaessaan pohjoisessa ilmastossa. Tillin pakastus kesälläJos kasvattaa tilliä avomaalla, se on pakastettava ennen kuin se aloittaa kukintansa.

Ovatko proteiinijuomat hyödyllisiä?
  • 18 Aug, 2022

Proteiinijuomat ovat monelle liikuntaa harrastaville tuttu ravintolisä, mutta miksi niitä käytetään ja mitkä ovat niiden hyödyt? Aktiivisesti liikuntaa harrastava tarvitsee paljon proteiinia ruokavalioonsa. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia proteiinijuomia räätälöitynä käyttäjän oman tarpeen mukaan, joista yleisimpiä ovat lihasten kasvun tehostaminen, lisäenergian tarve ennen urheilusuoritusta sekä jo kertyneen lihasmassan suojaaminen mahdollisilta vaurioilta. Makuvaihtoehtoja proteiinijuomiin löytyy runsaasti sekä erityisruokavalioille sopivia vaihtoehtoja. Proteiinijuomat ja niiden käyttö sekä hyödytProteiinijuomien käyttö on ollut viime vuosina runsaassa kasvussa muun muassa fitness-urheilun suosion kasvun myötä.

Mitä on Maldon suola?
  • 22 Jul, 2022

Maldon suola tunnetaan erityisesti sen puhtaudesta ja huippulaadusta. Se on käsityönä valmistettua suolaa, jonka yksi tavaramerkeistä on sen ainutlaatuiset pyramidin muotoiset suolakiteet. Se on luonnontuote, jonka prosessissa ihminen vain vähän auttaa. Puhtautensa vuoksi sillä on aito suolan maku, jonka moni voi kokea vahvana. Maldon toimii erittäin hyvin sormisuolana viimeistelyssä mutta sopii myös ruuanlaittoon. Erityisesti kokit ovat innostuneet käyttämään nimenomaan juuri Maldonia. Maldon suola noudattaa edelleen perinteitäMaldon suolan valmistaminen on saanut alkunsa jo vuonna 1882 ja edelleen se valmistetaan samoilla perinteisillä käsityömenetelmillä.

Maistuva clean energiajuoma
  • 14 Feb, 2022

Clean energiajuoma on nimensä mukaisesti puhtaampi vaihtoehto niille, jotka haluavat olla paras versio itsestään joka päivä. Se on kehitetty Pohjoisen luonnon voima ja kestävyys mielessä pitäen. Juoman tavoitteena on myös olla markkinoilla puhtain funktionaalinen juoma, joka on valmistettu kaikkein korkealaatuisimmilla ainesosilla. Tämä juoma onkin terveellisempi ja puhtaampi vaihtoehto monille muilla energiajuomille. Tutustu seuraavaksi siihen tarkemmin ja osta se verkkokaupan kautta! Clean energiajuoma tukee terveellistä elämääClean tarjoaa vegaanisia juomavaihtoehtoja, jotka tuotetaan kokonaisuudessaan Pohjolassa.

Runsaskuituinen ruoka kaurajauheesta
  • 09 Jan, 2022

Kuiduilla on hyvä vaikutus koko ruoansulatuselimistölle. Vaikutus alkaa jo suussa, koska sekä hampaat että ikenet pitävät siitä, että ruoka on kuitupitoista. Runsaskuituinen ruoka vaatii kunnon pureskelun ja samalla myös syljen eritys lisääntyy. Kuidusta ei varsinaisesti saa energiaa, mutta se pitää nälkää hyvin. Terveellisyysvaikutukset tulevat siinä, että liukenematon kuitu pehmentää ja lisää ulostemassan määrää, jolloin se myös ehkäisee ummetusta. Ne kuidut, jota geeliytyvät, hidastavat ravintoaineiden imeytymistä ja verensokeri pysyy huomattavasti tasaisempana.

Hyvä proteiinipatukka välipalaksi
  • 26 Dec, 2021

Proteiinipatukoita on paljon erilaisia ja ne ovat myös hyvin suosittuja. Mutta millainen on hyvä proteiinipatukka välipalaksi? Useimmiten niiden terveellisyyttä mainostetaan, mutta toisaalta myös etiketti voi johtaa harhaan. Tarkan kuluttajan on katsottava patukan ravintosisältö huolellisesti, koska usean kohdalla on täydellinen yllätys eikä tarjolla olekaan terveellistä herkkua. Kiireessä patukka on kuitenkin oivallinen vaihtoehto ja auttaa pahimman nälän yli. Yleensä patukoissa on liikaa energiaa tai liikaa proteiinia sekä sokeri on korvattu makeutusaineella. Hyvä proteiinipatukka välipalaksiKun tutustut patukan sisältöön, sinun on tarkistettava, paljonko ilmoitettu sisältö on patukkaa kohden eikä 100 grammaa kohden.

Vegaaninen leivonta nopeasti haltuun
  • 06 Oct, 2021

Moni ajattelee, että vegaaninen leivonta on äärimmäisen hankalaa, mutta asia ei ole näin. Vegaanisten herkkujen valmistamisessa tulee tietysti muistaa monta asiaa, mutta kun perusasiat ovat hallussa, ei leivonta ole vaikeaa. Monet perusreseptit on helppo muokata vegaanisiksi, eikä vegaanina oleminen tarkoita sitä, etteikö voisi nauttia tutuista herkuista, kuten juustokakuista, muffinsseista, kakuista, pullista ja letuista. Kaikki ne onnistuvat helposti. Vegaaninen leivonta omassa kotikeittiössäVegaanisia leivonnaisia varten on hyvä hankkia kotiin muutamia perustarvikkeita, joiden avulla voi korvata leivonnaisiin tulevat eläinperäiset tuotteet.

Paras kookoskerma leivonnassa
  • 14 Sep, 2021

Tiesitkö, että kookoskermaa ja kookosmaitoa voidaan käyttää leivonnassa tavallisen kerman tai maidon sijaan? Kookos tuo leivonnaiseen kookoksen makua, mutta aivan kaikissa leivonnaisissa kookoksen maku ei välttämättä erotu joukosta tarpeeksi hyvin. Parhaiten kookoskerma leivonnassa erottuu esimerkiksi mansikoiden, persikoiden tai muiden hedelmien kanssa, mutta miksi et käyttäisi sitä myös suklaan pariksi tuomaan mukavaa kontrastia suklaan täyteläiseen makuun. Käytä kookoskerma leivonnassa näinKun päätät leipoa kookoskerman kanssa jotakin, kannattaa hankkia sellainen kerma, joka käy reseptin tarkoitukseen.