Vegaaninen leivonta nopeasti haltuun

  • 06 Oct, 2021

Vegaaninen juustokakku

Moni ajattelee, että vegaaninen leivonta on äärimmäisen hankalaa, mutta asia ei ole näin. Vegaanisten herkkujen valmistamisessa tulee tietysti muistaa monta asiaa, mutta kun perusasiat ovat hallussa, ei leivonta ole vaikeaa. Monet perusreseptit on helppo muokata vegaanisiksi, eikä vegaanina oleminen tarkoita sitä, etteikö voisi nauttia tutuista herkuista, kuten juustokakuista, muffinsseista, kakuista, pullista ja letuista. Kaikki ne onnistuvat helposti.

Vegaaninen leivonta omassa kotikeittiössä

Vegaanisia leivonnaisia varten on hyvä hankkia kotiin muutamia perustarvikkeita, joiden avulla voi korvata leivonnaisiin tulevat eläinperäiset tuotteet. Vegaanisiin leivonnaisiin käytetään esimerkiksi kauramaitoa, kasvispohjaista kermaa ja erilaisia vegaanisia juustoja. Myös kasvisperäistä liivatetta voi hankkia kaupasta esimerkiksi juustokakkuja varten. Monesti kananmunaa ei tarvitse reseptissä korvata millään, sillä sen voi vain jättää pois.

Pullataikina onnistuu helposti vegaanisena, kun jättää kananmunan pois, korvaa maidon kauramaidolla ja käyttää voin tilalla kasvisperäistä margariinia. Perustaikinasta voi loihtia sitten korvapuusteja tai jotakin muuta herkullista oman maun mukaan. Suolaisia herkkuja voi loihtia esimerkiksi kaurasipsien, kuten Oatis kanssa. Kaurasipsit maistuvat joko sellaisenaan tai sitten niitä voi murskata erilaisiin resepteihin.

Paistettu vegejuustokakku

Vegaanisen juustokakun voi myös tehdä uunissa. Juustokakun pohjan voi korvataan tällöin kookosöljyllä ja maustetaan kanelilla. Täytteessä voi käyttää kasvipohjaista rahkaa, joka sopii paistamiseen. Rahkan kanssa kannattaa sekoittaa vähän tomusokeria, perunajauhoja ja vaniljasokeria. Herkun voi maustaa sitruunamehulla. Kakkua paistetaan uunissa 180 asteessa noin tunnin verran, ja jäähtyneen kakun voi koristella vaikka marjoilla ja tomusokerilla.