Paras kookoskerma leivonnassa

  • 14 Sep, 2021

Kookoskermasta tehdyt leivokset

Tiesitkö, että kookoskermaa ja kookosmaitoa voidaan käyttää leivonnassa tavallisen kerman tai maidon sijaan? Kookos tuo leivonnaiseen kookoksen makua, mutta aivan kaikissa leivonnaisissa kookoksen maku ei välttämättä erotu joukosta tarpeeksi hyvin. Parhaiten kookoskerma leivonnassa erottuu esimerkiksi mansikoiden, persikoiden tai muiden hedelmien kanssa, mutta miksi et käyttäisi sitä myös suklaan pariksi tuomaan mukavaa kontrastia suklaan täyteläiseen makuun.

Käytä kookoskerma leivonnassa näin

Kun päätät leipoa kookoskerman kanssa jotakin, kannattaa hankkia sellainen kerma, joka käy reseptin tarkoitukseen. Jos sinun tulee vaahdottaa kermaa, kannattaa valita vaahtoutuva kookoskerma. Vaahtoutuva kerma sopii esimerkiksi kakkuihin, mutta käy yhtä hyvin myös koristeeksi pullien päälle tai lettujen ja pannukakkujen kanssa. Kookoskerman joukkoon voi laittaa vähän sokeria, jolloin saat siitä astetta maistuvampaa.

Jos resepti vaatii taikinaan käytettävää kermaa, ei sitä tarvitse ruveta vaahdottamaan. Tässä tapauksessa voit ottaa käyttöön tavallisen kookoskerman, jota käytetään myös ruoanlaitossa. Tällainen on esimerkiksi Blue Dragon - kookoskerma jota myydään myös netissä useamman tölkin paketissa. On fiksua ostaa useampi pakkaus kerralla, sillä samaa kermaa voi käyttää monipuolisesti keittiössä.

Kookoskermaa vai kookosmaitoa?

Monet saattavat sekoittaa kookoskerman ja kookosmaidon keskenään. Tämä on yleistä, sillä molempien koostumus on melko samanlainen. Ne ovat täyteläisiä ja väriltään vaaleita. Koostumukseltaan kerma on kuitenkin täyteläisempää ja paksumpaa, sillä siinä käytetään enemmän kookoksen siemenvalkuaista. Molemmat tuotteet käyvät kuitenkin loistavasti sekä leivontaan että ruoanlaittoon.