Ovatko proteiinijuomat hyödyllisiä?

  • 18 Aug, 2022

Proteiinijuomien hyödyt

Proteiinijuomat ovat monelle liikuntaa harrastaville tuttu ravintolisä, mutta miksi niitä käytetään ja mitkä ovat niiden hyödyt? Aktiivisesti liikuntaa harrastava tarvitsee paljon proteiinia ruokavalioonsa. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia proteiinijuomia räätälöitynä käyttäjän oman tarpeen mukaan, joista yleisimpiä ovat lihasten kasvun tehostaminen, lisäenergian tarve ennen urheilusuoritusta sekä jo kertyneen lihasmassan suojaaminen mahdollisilta vaurioilta. Makuvaihtoehtoja proteiinijuomiin löytyy runsaasti sekä erityisruokavalioille sopivia vaihtoehtoja.

Proteiinijuomat ja niiden käyttö sekä hyödyt

Proteiinijuomien käyttö on ollut viime vuosina runsaassa kasvussa muun muassa fitness-urheilun suosion kasvun myötä. Niistä on runsaasti hyötyä erilaisia liikuntalajeja harrastaville sekä myös tavalliselle kuluttajalle nopeana ja helppona välipalana. Urheilija tarvitsee paljon proteiinia lihaskunnon ylläpitoon joten siksi proteiinijuomat ovat tärkeä ravintolisä jo valmiiksi monipuoliseen ruokavalioon. Se myös palauttaa kehon nestetasapainoa sekä lisää kylläisyyden tunnetta, joten niistä hyötyy myös laihduttaja.

Mansikka on yksi proteiinijuomien suosituimpia makuja. Erilaisia makuja on tarjolla runsaasti, mutta niistä yleisimmät ovat esimerkiksi suklaa, banaani ja vanilja. Proteiinijuomia saa ostettua lähes jokaisesta ruokakaupasta pienemmässä koossa, mutta suureen tarpeeseen kannattaa hankkia isompia, yli kilon proteiinijuomajauhepakkauksia. Kaikkia kokoja saa tilattua kätevästi verkkokaupasta juuri oman tarpeeseensa.

Lisäravinteet osana tervettä elämäntapaa

Riittävä liikunta ja tasapainoinen ruokavalio ovat tärkeä osa terveellistä elämäntapaa. Erilaiset lisäravinteet ovat hyviä henkilöille, jotka harrastavat paljon liikuntaa. Markkinoiden tarjonta on runsasta, joten jokaisen on helppo löytää juuri omaan tarpeeseensa sopivat lisäravinteet. Lisäravinteissa on hyvin otettu huomioon myös mahdolliset erityisruokavaliot.