Hyvä proteiinipatukka välipalaksi

  • 26 Dec, 2021

Hyvissä välipalapatukoissa on myös pähkinöitä.

Proteiinipatukoita on paljon erilaisia ja ne ovat myös hyvin suosittuja. Mutta millainen on hyvä proteiinipatukka välipalaksi? Useimmiten niiden terveellisyyttä mainostetaan, mutta toisaalta myös etiketti voi johtaa harhaan. Tarkan kuluttajan on katsottava patukan ravintosisältö huolellisesti, koska usean kohdalla on täydellinen yllätys eikä tarjolla olekaan terveellistä herkkua. Kiireessä patukka on kuitenkin oivallinen vaihtoehto ja auttaa pahimman nälän yli. Yleensä patukoissa on liikaa energiaa tai liikaa proteiinia sekä sokeri on korvattu makeutusaineella.

Hyvä proteiinipatukka välipalaksi

Kun tutustut patukan sisältöön, sinun on tarkistettava, paljonko ilmoitettu sisältö on patukkaa kohden eikä 100 grammaa kohden. Hyvä patukka pitää sisällään 5-15 grammaa proteiinia ja enintään 5-10 grammaa sokeria. Ravintokuituja pitää löytyä 3-5 grammaa ja tyydyttynyttä rasvaa maksimissaan kolmasosa kaikesta sen sisältämästä rasvasta. Kaloreita patukassa saa olla enintään 200. Jos tarkastelet tarkemmin, mitä patukat yleensä sisältävät, voit kokea melkoisen yllätyksen.

Proteiinipatukka sisältää yleensä liikaa energiaa, liian vähän kuituja ja sokeri on korvattu jollakin makeutusaineella. Myös proteiinia ja tyydyttynyttä rasvaa löytyy niistä liikaa. Yksi huomattava seikka on myös se, että patukat ovat kooltaan myös liian pieniä. Niissä hyviä kuidun lähteitä ovat kuivatut hedelmät ja pähkinät, koska ne tarjoavat kuitua sekä proteiinia ja niiden energiamäärä on juuri oikealla tasolla.

Mitä juotavaa voi ottaa proteiinipatukan kaveriksi?

Parhaan hyödyn kunnollisen proteiinipatukan kaverina saa silloin, kun voi juoda lasin maitoa ja syödä sen rinnalla jonkin hedelmän. Patukat todella harvoin tekevät oloa kylläiseksi, joten sen kanssa ei ole järkevää korvata aterioita. Sillä voi pahimmassa tapauksessa vain siirtää nälkää hiukan eteenpäin. Silloin, kun ateriaan on vielä jonkin verran aikaa, sellaisen voi syödä pahimpaan nälkäänsä. Tärkeintä on kuitenkin välttää patukoita, jossa on palmuöljyä tai kaakaovoita, jotka ovat kovia rasvoja.